Ege Postası
Geri

Osmangazi Mahallesinde yer alan o kafeye komisyonlardan veto

Bayraklı Belediyesi, Ağustos ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda Osmangazi Mahallesi'nde yer alan ve şu an Çınar Kafe olarak işletilen alanın Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bayraklı İlçe Başkanlığı adına kamuya hizmet amacıyla kullanılmak üzere 3 yıllık süreyle bedelli tahsis edilmesi oy birliğiyle reddedildi. Öte yandan mecliste yangın tartışmaları yaşandı.
Osmangazi Mahallesinde yer alan o kafeye komisyonlardan veto
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2021 Salı 20:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın meclise katılmaması nedeniyle Meclis, Başkan Vekili İsmail Sarı idaresinde gerçekleşti.

Meclisin dilek ve temmeni kısmında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Gökhan Kafalı'nın yangınlara ilişkin ifadeleri mecliste tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Kafalı, konuşmasında "Bu felaket kritik görevde bulunan kurumlarda yönetim kadrolarının liyakata dayanması gerektiğini gösterdi. Envanterindeki kayıtlı uçaklar bakımsızlıktan hurdaya çıkarıldı. Sayın Bakan, Vizontele benzetmesi yaparak 'motor yok' dedi. THK’nın nereden nereye getirildiğini, liyakatsiz yönetimlerle ne hale geldiğinin en acı örneği bu olmuştur. Amacım kesinlikle felakette siyasi sonuç çıkarmak değildir" dedi.

Kafalı'nın bu söylemlerine tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, delikanlıca siyaset yap dedi ve "Siyasi rant elde etmek amacıyla konuşmuyorum dedi ama kendisi çok güzel siyasi rant elde etmek amacıyla konuştu. Ben kendisine siyaseti daha delikanlıca yapmasını söylüyorum. Çat çat söylesin. Siyasetin nasıl yapılacağını kendisine söyleyeceğim" ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI BELEDİYESİ'NDEN MARMARİSE YARDIM KAMPANYASI

Meclisin açılışında konuşma yapan CHP Meclis Üyesi ve Başkan Vekili İsmail Sarı, Temmuz ayında Türkiye'nin yaşamış olduğu felaketlere değinerek "Temmuz ayı içerisinde birçok olaylara şahit olduk. 15 Temmuz'da Rize'yi sel vurdu. 6 vatandaşımızı kaybettik. 21-23 Temmuz'da Giresun ve Artvin'i sel vurdu. Burada da 7 vatandaşımızı kaybettik. Arkasından Çorum ve Van da sel felaketleriyle karşı karşıya kaldık. 28 Temmuz'da da Antalya Manavgat'ta başlayan 30 ile yayılan bir yangın felaketi ile ülkemiz karşı karşıya. Orman yangınları nedeniyle bütün toplum olarak sarsıldık. Ormanlarımız bizim canımız. Börtü böcek bir sürü hayvanlarımız kül oldu. Köylerimiz, mahallelerimiz yok oldu. 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Bu yangınların da bir an önce son bulmasını diliyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yangın bölgesine birçok ekipman, itfaiyeci arkadaşlarımızı, arasözler Marmaris'teki yangın bölgesine ulaştık. Bayraklı Belediyesi olarak Marmaris'e 2 tane büyük arasözümüzü, tankerimizi, personelimizi Marmaris'e gönderdik. 4 gündür orada canla başla çalışıyorlar.  Ben bu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bütün devletimizin gayretiyle bütün bu yangınlardan ülkemiz kurtulsun. Bölgede mağdur olan vatandaşlarımız için Bayraklı Belediyesi olarak  yiyecek, içecek ve giyecek kampanyası başlattık. Bunları da en kısa sürede oraya ulaştıracağız. Allah ülkemize bir daha böyle acılar göstermesin" ifadelerini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİNDEKİ O MADDE REDDEDİLDİ

Bayraklı Belediyesi meclis gündeminin 6 maddesinde yer alan Bayraklı ilçesi, Osmangazi Mahallesi, Yavuz Caddesi, No:321/A adresinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait kafeterya olarak kullanılan taşınmaz kamu yararına çalışan Sivil Toplum Kuruluşu olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bayraklı İlçe Başkanlığı adına kamuya hizmet amacıyla kullanılmak üzere 3 yıllık süreyle bedelli tahsisinin yapılmasının reddine ilişkin Plan ve Bütçe, Hukuk, Sosyal Konutlar, Sosyal İşler Komisyonları tarafından reddedildi. Önergeye, komisyonlardaki CHP’li tüm meclis üyeleri de dahil ret oyu verdi.

POLAT: OLSA CİĞERİMİZDEKİ YANGININ EN KISA SÜREDE BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Bayraklı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cindi Canpolat meclis gündeminin dilek ve temnniler kısmında söz alarak Türkiye'de yaşanan yangınlara dair konuştu. Canpolat "Maalesef ülkemizde orman yangınları yaşıyoruz. Ciğerimiz yandı. Ormanlarımızla birlikte birçok canlı hayatını kaybetti. Bu noktada belediyemizin  Marmaris'e yardım amaçlı  göndermiş olduğu 2 su tankeri var onun yanında yangın bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardımları var. Bir an önce bu yangınların söndürülmesi bir nebze de olsa ciğerimizdeki yangının en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Aktaş "Son 15-20 gündür ülkemiz büyük felaketler karşı karşıya. Gün birlik olma günüdür. Provokatif yayınlara, paylaşımlara hiçbir bireyin itibar etmemesi gerekiyor. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünü ülkemizin çevresindeki yerler gösteriyor. Onun için bu tür paylaşımlar da insanları galeyana getirecek paylaşımala bizler gibi konumda olan insanların çok dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Ayrıca Aktaş, komisyonlardan ret oyu alan gündem maddesi için de tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, "Ben meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Geçen mecliste gündeme alınan ve komisyonlardan geçen  Çınar kafenin tahsisi ile ilgili siyasi bir karar vermedikleri ve olması gereken kararı verdikleri için hem CHP'li hem de AK Partili arkadaşlarımıza ben buradan çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bunun gibi gelebilecek olan tahsislere de izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz meclis üyeleri olarak karar merciyiz. Bizim vereceğimiz kararlar bu meclisten çıkacak. Bu kararları da verirken ince ince okuyup sık dokumamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

CHP'Lİ KAFALI'DAN YANGIN ELEŞTİRİSİ

Bayraklı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gökhan Kafalı, yangın sırasında düğüne gittiğinisöyleyen Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'ya dair açıklamalarda bulundu. Kafalı, “Bu felaket kritik görevde bulunan kurumlarda yönetim kadrolarının liyakata dayanmaması gerektiğini gösterdi. Envanterindeki kayıtlı uçaklar bakımsızlıktan hurdaya çıkarıldı. Sayın Bakan, Vizontele benzetmesi yaparak 'motor yok' dedi. Pilotların işten çıkarıldığını öğrendik. Bu uçakların 2019’da gösteri uçuşu yaptığı, İsrail’de çıkan yangınlarda 3’ünün İsrail’e gittiğini biliyoruz. THK’nın nereden nereye getirildiğini, liyakatsiz yönetimlerle ne hale geldiğinin en acı örneği bu olmuştur. Amacım kesinlikle felakette siyasi sonuç çıkarmak değildir. Mutsuz, umutsuz Türkiye halkına, ekonomik sıkıntılar içerisinde perişan olan, küçük bir azınlık dışında insanların mutsuz ve umutsuz olduğu en başta kadınlar çocuklar hayvanlar olmak üzere herkesin can güvenliğinin tehlikede olduğu ülkemizin gerçekten yönetiminde bazı sıkıntılar olduğunu ve kamuoyunda çıkan seslere nefes olmaya çalışmaktır. Ayrıca Bakanın yangına müdahale belediyenin görevidir sözünden yola çıkarak belediyemiz sınırlarında bulunan ormanlık ve koruluk alanlarda yangınların önlenmesi amacıyla bir araştırma ve çalışma komisyonu kurulması ve bu alanda çalışmalar yapılmasını talep ediyorum. Ve yangınların önlenmesi amacıyla bir komisyon kurulmasını talep ediyorum. Yangınlara zamanında müdahale edilmemesi can kayıplarına neden olmuştur” diye konuştu.

Öte yandan İsmail Sarı Kafalı'nın komisyon önergesini  değerlendireceklerini belirtti.

AK PARTİLİ HIZAL'DAN KAFALI'YA SERT TEPKİ: SİYASETİ DAHA DELİKANLICA YAPSIN!

CHP'li Kafalı'nın yangın eleştirilerine yanıt veren AK Partili Özgür Hızal, “Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Yangın söndürme faaliyetlerinde çalışan ve şehit olan tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Orada ciddi mücadele veren tüm vatandaşlarımıza, görevlilerimize, belediye personeli dahil olmak üzere hepsinden Allah razı olsun. Cumhuriyet tarihinin en önemlilerinden birine şahit oluyoruz. İktidar olmak belli sorumluluk gerektirir. Ona göre hareket edilir. Bir AK Parti mensubu olarak 20 yıllık iktidarı boyunca AK Parti’nin sorumlulukla hareket ettiğini hepimiz görüyoruz. Aynı zamanda bu sorumluluk sadece iktidar kanadının değildir. Muhalefet olan parti ve parti mensuplarının da aynı sorumlulukla hareket etme sorumluluğu vardır. 30 Ekimde bu şehrin görmüş olduğu ne büyük deprem felaketini yaşadık. Yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Bunların hiç birini geri gelme şansı yok. Şimdi deprem dendiğinde asli sorumluluk yerel yönetimlerdir. Bu yaraların sarılması adına iktidarı da muhalefeti de siyaset rant gözetilmeksizin sahada beraber mücadele ettik. Biz siyaseti başka alanlarda yapabiliriz. Siyasi rant elde etmek amacıyla konuşmuyorum dedi ama kendisi çok güzel siyasi rant elde etmek amacıyla konuştu. Ben kendisine siyaseti daha delikanlıca yapmasını söylüyorum. Çat çat söylesin. Siyasetin nasıl yapılacağını kendisine söyleyeceğim. Bu yaşanan süreç hepimizi yaraladı. Bundan sonra yanlışlar ve doğrular tartışılacak. Ama siz bugün bu konular üzerinden siyasi rant elde etmek adına olur olmaz açıklamalar yaparsanız yangın söndürmede şehit olan 20 yaşındaki yurttaşımıza haksızlık yapmış olursunuz. Bergama’dan kalkıp bu mücadeleyi verirken şehir olan vatandaşımıza haksızlık olur. Teknik olarak bu yangının ne boyutta olduğunu, THK’ın kimden tarafından ve nasıl boşaltıldığının içini kendisine tek tek anlatırım ama o uzun bir konu. Başka zaman anlatırım kendisine. Kimlerin rantçılık yaptığının kendisine anlatırım” dedi.
AK Partili Hızal'ın sözlerine yanıt veren Kafalı, “O defteri açarsanız zararlı çıkarsanız. Milleti içine çıkacak yüzünüz kalmaz” ifadelerini kullandı.

Başkan Vekili Sarı, "Bu acılardan kimsenin rant sağladığı yok. Ülkemiz memelektimiz yanıyor. Canlılarımız gitti. Hepimizin yüreği yanıyor" diye konuştu.

"ACILARDAN SİYASİ RANT ELDE EDEMEYECEKSİNİZ"

CHP'li Kafalı'nın o defteri açarsanız zararlı çıkarsınız söylemleri üzerine konuşan AK Partili Hızal, “O defteri açarsanız siz de görürsünüz. Samimi olmak lazım. Muğla Belediyesi CHP’li bir belediye. 2017 yılında orman yangın çalıştayı yapmış. Tebrik ederim iyi bir çalışma. Çalışmada yer alan raporun 19-20 maddesinde 'orada yangın büyük olunca uçaklar yetersiz kalabilir' ifadesi yer alıyor. Hal böyleyken herkes mücadele ederken sizlerin bu tarz açıklama yapmanız orada emek veren herkese haksızlıktır. Siz neden gönderdiğiniz oraya araçlarımızı? 30 Ekimden sonra bütün Türkiye’den gele araçlar neden geldi? Bayraklı Belediyesi’nin acizliğinden mi geldi? Hayır. Ama siyaset bu şekilde yapılmaz. Bu şekilde yapacaksanız bu siyaseti yapmayın. Bu acılardan siyasi rant elde edemeyeceksiniz” dedi.

"RANT ÇIKARMA ÇABASI YOK!"

Başkan Vekili Sarı araya girerek “Kimsenin bu acılardan çıkar veya rant çıkarma çabası yok. Ülkemiz, memleketimiz yanıyor biz üzülüyoruz. Burada canlarımız gitti, yüreğimiz yandı. El birliği ile yangına müdahale edilmeye gidildi” dedi.

"BEN HAYATIMIN HER ALANINDA DELİKANLICA BİR DURUŞ SERGİLEDİM"

Kafalı, “Biz şuna alıştık artık. En ufak biri eleştirilere de provokatör hain oluyor. Ben hayatımın her alanında delikanlıca bir duruş sergiledim. Çalıştayın 18-9'uncu maddesinden bahsetti. Doğru uçakların müdahalesi yetersiz kalabilir ancak sosyal medyadan birçok video izledik. Yangın büyüdükten sonra uçaklar yetersiz kalır. Ancak gördüğümüz görüntülerde yangın küçücükken havadan müdahale olsa bu alanlar yanmayacaktı. Ben buradan siyasi rant çıkarma peşinde değilim ancak eleştiriye de açık olacaksınız. Halka da öz eleştirinizi yapmak zorundasınız. Sizi eleştiren herkes hain, terörist veya delikanlı değil olamaz" dedi.

BU KONUYU TARTIŞMAYALIM

CHP'li Polat, "Bence bu konuyu çok da fazla tartışmayalım. Gökhan bey düşüncelerini ifade etti. Yanlış anlaşıldı. Bu konuyu çok da fazla tartışmayalım"

AK PARTİLİ AKTAŞ: SİYASET YAPMAYIN!

AK Partili Aktaş ise, "İçimiz yanıyor diyorsunuz ama yapılan konuşmalar meclise yakışmıyor. Hayatını göze almış canla başla çalışan insanlar var. Biz burda oturuyoruz ama onlar orada mücadele veriyor. Yapmayın bunları ya. Siyaset yapmayın. Sizin üzüldüğünüz kadar herkesin canı yanıyor. Herkes o videolara bakınca içi gidiyor. Ama siyaset haline getirmeyelim. 30 Ekim depremi sonrası dünyanın her yerinden buraya yardım yağdı. Şu an ülkemizde başka yerinde başka felaketler var. Bizim yapmamız gereken oraya yardım ve destek götürmektir. Varsa birinin suçu yargılanacaktır zaten” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası